La sediul Administrației Bazinale de Apă Banat, a început azi întâlnirea de lucru româno-sârbă pentru gospodărirea durabilă a apelor transfrontaliere, care se va desfășura în perioada 25-27 mai 2022.

Scopul acestei întrevederi cuprinde două obiective principale:

1. În cadrul întâlnirii, experții Părții române împreună cu experții Părții sârbe vor analiza draftul textului “Regulamentul privind organizarea și funcționarea Comisiei româno-sârbe pentru gospodărirea durabilă a apelor transfrontaliere“.

  1. Definitivarea draft-ului de protocol, respectiv “Protocolul Sesiunii Comisiei româno-sârbe pentru gospodărirea durabilă a apelor transfrontaliere“.

Această întâlnire are loc în baza prevederilor Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul gospodăririi durabile a apelor transfrontaliere, semnat la București, la 5 iunie 2019 și intrat în vigoare la 11 septembrie 2020, a precizat directorul ABA Banat, Cristian Moisescu-Ciocan.

Experții Părții române care participă la această întâlnire de lucru sunt reprezentanți ai Ministerului  Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale “Apele Române” , Administrației Bazinale de Apă Banat, Administrației Bazinale de Apă Jiu și ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Compartiment Relații cu Presa a Administrației Bazinale de Apă Banat

Facebook:  @Apele Romane Banat