Administrația Bazinală de Apă Banat este gazda celei de-a 59 Ședințe a Grupului de experți pe probleme de gospodărire a apelor la nivelul Districtului Hidrografic Internațional al Dunării (ICPDR), care se va desfășura la Timișoara în perioada 25 – 26 aprilie 2024.
Obiectivul acestei ședințe îl reprezintă planificarea și implementarea acțiunilor coordonate între statele dunărene privind managementul durabil al resurselor de apă la nivelul întregului district al Dunării vizând atingerea și menținerea stării bune a apelor, conform legislației europene și naționale din domeniul apelor.
În agenda întâlnirii sunt incluse subiecte de relevanță majoră, cum ar fi progresul în implementarea programului de măsuri și problematicile importante de gospodărirea a apelor, așa cum au fost stabilite în Planul de management actualizat (2021) al Districtului Hidrografic Internațional al Fluviului Dunărea.
La ședință participă reprezentanții statelor dunărene semnatare ale Convenției privind Protecția și utilizarea durabilă a Fluviului Dunărea, observatori din partea organizațiilor non-guvernamentale, precum și din partea unor parteneri coordonatori ai unor internaționale relevante la nivelul Districtului Dunării.
Această întâlnire este prezidată de un reprezentant al Comisiei Europene și cu participarea Secretarului executiv al ICPDR.
Sunt prezenți membri de marcă ai managementului resurselor de apă din țările dunărene, precum cei ai Ministerului Federal al Agriculturii din Austria, ai Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Gospodăririi Apelor din Serbia, ai Ministerului Mediului din Cehia și nu în ultimul rând ai Administrației Naționale ”Apele Române”.

Consolidarea și intensificarea cooperării între țările dunărene este calea asigurării condițiilor dezvoltării  durabile a întregii regiuni dunărene.

 

Compartimentul Relații cu Presa al Administrației Bazinale de Apă Banat