Sâmbătă, 28 mai, ABA Banat, în calitate de lider al proiectului transfrontalier “Repararea Infrastructurii de Navigatie pe Canalul Bega”, a primit premiul de excelență pentru cooperare transfrontalieră în cadrul euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT).

Acest premiu se acordă anual celor mai bune proiecte implementate în cadrul cooperării transfrontaliere din regiunea DKMT și reprezintă o recunoaștere a colaborării partenerilor aflați în proiect. În 2022  au fost premiate 4 proiecte din cadrul euroregiunii, locul I fiind ocupat de proiectul nostru care a fost realizat în parteneriat cu Serbia.

“Acest proiect recompensat astăzi  a transformat Canalul Bega așa cum îl știam de câteva decenii bune, într-o destinație ce va putea oferi în curând experiențe turistice unice și o conexiune a comunităților române și sârbe chiar pe apa canalului Bega. Mulțumesc partenerilor din România cât și celor din Serbia pentru toate eforturile depuse pentru ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit, cu mult profesionalism. Felicitări tuturor! a declarat Cristian Moisescu-Ciocan, directorul ABA Banat.

Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc în localitatea  Novi Knezevac din Serbia.

 

Compartiment Relații cu Presa al Administrației Bazinale de Apă Banat